perjantai 3. huhtikuuta 2009

Kesämekkoja



Tällaiset kesäiset mekot syntyivät vanhan käsityölehden kaavoilla. Olkapäillä on tarranauhat pukemista helpottamaan, helmaa kiertää pitsi ja esikoisen suunnitelman mukaan ompelin napit koristeiksi etumukseen. Tuo nappi-idea oli jo senkin vuoksi hyvä, että ei tarvitse pesun jälkeen mallailla pelkän koon perusteella mekkoja oikeaan kaappiin.

Kivointa näissä mekoissa on se, että kangas löytyi kirpparilta kolmella eurolla ja siitä riitti kahteen mekkoon eikä jäljelle jäänyt kuin muutama tilkku. Pitsi on myös kirpputorilta ja se maksoi kaksi euroa, ja sitä jäikin vielä. Napit löytyivät omista kätköistä. Hintaa kertyi siis parisen euroa mekkoa kohti ja bonuksena tekemisen ilo ja onnistumisen riemu! Ja jos välillä ompelukseni eivät miellytäkään, tällä kertaa sateli pusuja ja kiitoksia.

7 kommenttia:

Puisto kirjoitti...

Kesää kohti mennään ja onpa hienot mekot!

Enpä voi muuta kuin jälleen ihailla taitoasi. Ja anna kun arvaan, sait aikaiseksi jotakin kivaa noista muutamista tilkuista, siis joku kiva mekko itselle ja kesähattu ja pikkulaukku, sillain nopeasti, tuosta noin vaan :)

Peanut kirjoitti...

Hitto, ko sä saat mut aina nauramaan :D Tosta noin vaan multa onnistuu vaan karkin syönti ja hermojen menetys:)

Puisto kirjoitti...

No nii-i! Ja mikä pitsikin tossa helmassa on, tuoanoinni niinko.

Peanut kirjoitti...

No mitä mää ny tollai ton pitsin kans rupesin, tuanoi :)

17 neliötä kirjoitti...

Aika söpöä, että neidit kiittelivät pusujen kanssa! Valmiiksi saamisen riemu on kyllä mukavaa.

Rouva Nordman kirjoitti...

Oi vaude taas kerran! Nuo mekot ovat aivan mahtavat ja monestakin syystä! Olitpa taitava, esteettinen, taloudellinen ja muutenkin ihan tosi ihana mekkomaakari :)

Peanut kirjoitti...

Vai mekkomaakari :) No niinpä taidan vähän olla, onneksi on noita tyttölapsia joille saa surautella niitä mekkoja.