sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Meilläkin

virittäydytään joulutunnelmaan.
Olen hidas mitä tulee juhliin. En koskaan halua aloittaa höösäämistä liian aikaisin, siksi olenkin usein myöhässä. En ole juhlapyhäihminen millään mittarilla mitattuna, mutta lasten tunnelmaa en halua latistaa, siksi yritän. Tuskin olen kuitenkaan ainoa, joka välttelee isoja kauppoja joulunaikaan, jottei saisi jouluähkyä liian aikaisin. Itselleni riittäisi Rajaton -joululevy, uusi kirja, suklaa ja glögi. Kirkossa ja haudoilla haluaisin käydä, mutta säästän ne siihen elämänhetkeen, kun kaikki osaavat huolehtia itse aamupalastaan ja pepun pyyhkimisestään.


Kauppiaiden kukkaroa en tänäkään jouluna paljon lihavoita. Jouluverhot ovat kirpputorilta ja koristeet teemme itse. Meille ei tule edes joulukuusta, koska aattoa juhlistamme isovanhemmilla. Lahjatkin ovat vaatimattomia, koska liika kaupallisuus nostaa niskavillani pystyyn. Tärkeintä on yhdessäolo ja mukava tunnelma. Niin ja se ruoka.

Päivän kysymys: arvaa mikä lipuista on pikkusiskon tekemä?

6 kommenttia:

Rouva Nordman kirjoitti...

Sinulla on mielestäni hyvä asenne! Meillä käytetään vanhoja joulujuttuja ja hiukan ajttelin lisäksi virkkailla joulukoristeita. Olen huomannut olevani paljon onnellisempi, kun olen karsinut turhaa ostamista.

Joululahjoja teen jonkun verran itse ja sitten ostin lapsen koululta koulun kalentereita ja koululla myytäviä makeisia. Kaikki tuotto menee koulun pihan laittamisen eli lasten hyväksi.

Annan myös niin sanottuja aineettomia lahjoja eli lahjakortteja (vaikka teatteriin) ja kotimaan ulkoavun toisenlaisia joululahjoja!

Jaa-a, en osaa sanoa lipuista mitään, kun kaikki ovat niin hienoja :)

leena kirjoitti...

Yhdessäolo, mukava tunnelma ja ruoka tosiaan tekevät joulun. Kammoan tavarapaljoutta, mitä kaupoissa tyrkytetään. Tuntuu, että kaikilla on ihan liikaa kaikkea ja maapallo hukkuu krääsään.

Hienot liput!

Liivia kirjoitti...

Teillä sitten on juuri sellainen söpö lippunauha, mistä jäin vain haaveilemaan.
Ehkä ensivuonna.

Puisto kirjoitti...

Aivan ihana lippunauha!

pikkujutut kirjoitti...

Hieno lippunauha.
Liivian kautta tanne tulin ja olipa hyva, etta pistaydyin.
Meillakaan ei kauppoja rikastetuta kuin parilla lahjalla ja siina se. Koristeet ovat vanhoja ja loput lasten tekemia.

Peanut kirjoitti...

Myöntää täytyy, että itsekin pidän lippunauhasta. Itse asiassa jopa niin paljon, että tehtiin toinen keittiöön.