keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Bakades kakades

Mies lähtee torstaina työmatkalle, joten jään yksin pitämään linnoitusta pystyssä. Takaisin siippa palaa lauantai-iltana ja sunnuntaina on sitten keskimmäisen synttärit. Olen leiponut ja pakastanut etukäteen, ettei koko viikonloppu menisi ihan mahdottomaksi. Harmi vain, ettei siivoaminen onnistu etukäteen.

Viikko on mennyt juhlia suunnitellessa, lahjaa tehdessä ja lukiessa ihanaa kirjaa. Pidin Virpi Hämeen-Anttilan kirjasta "Sokkopeli", mutta rakastuin "Alastonkuviin". Miten ihanasti kirjailija kuljettaa kirjan päähenkilöitä mukanaan läpi vuosien ja tapahtumien. Päähenkilöitä yhdistää taide; sen tekeminen ja tulenpalava rakkaus ja intohimo siihen. En ole vielä saanut kirjaa loppuun, mutta so far so good. Elämänjanoa, himoa ja rakkautta ihan pakahtumiseen saakka.

6 kommenttia:

Merruli kirjoitti...

Oivoi ihanuutta, kaurakeksejä oletan kuvassa olevan. Minä saikulla kotona, mutta kämpästä puuttuu kahvikäntty. Pitäisiköhän leipoa äkkiä kaurakeksejä...

Virpi Hämeen- Anttilalta en olekaan vielä lukenut mitään.Lopetin juuri alesta hankkimani Riina Katajavuoren Tyttökerhon, josta pidin kovasti, kuten aiemmin lukemastani Lahjat-kirjastakin.

Peanut kirjoitti...

Kaurakeksejä juu, sankarin nimenomaisesta toiveesta. Kiitos kirjailija-vinkistä, tulevat aina tarpeeseen. Sutaisenpa heti nimen muistikirjaan.

maria kirjoitti...

Ahaa, täytynee tarttua noihin Hämeen-Anttiloihin. Olen lukenut Suden vuoden, Muistan sinut, Amanda ja Kolmastoista lapsi. Niistä ainakin pidin. Taitavaa kerrontaa, hyviä ihmiskuvauksia ja monesti joku odottamaton yllätyskin mukana.
Merrulin kommenttiin yhtyen: Riina Katajavuoren Lahjat on ollut huikea elämys minulle. Lapsista ja perheestä omalaatuisella, ihastuttavalla tavalla kirjoitettua, monessa kohti niin tuttuja tunnelmia. Suosittelen!

Marja kirjoitti...

Alastonkuvia on ihana kirja, harvoin löytää sellaisia. Rakkaus on lumoavaa.

Rouva Nordman kirjoitti...

Tosi hauska otsikko :)

Minä pidin Hämeen-Anttilan Suden vuodesta, täytyykin ensi viikolla mennä kirjastoon (maksaa taas sakot) ja lainata lisää Hämeen-Anttilaa! Kiitos muistutuksesta!

Puisto kirjoitti...

Voi maiskis sentään, kauralastut ovat hyviä! Olen ollut Virpi Hämeen-Anttilan luennolla ja hänellä on taito pukea ajatuksensa sanoiksi, myös ääneen.