lauantai 11. joulukuuta 2010

Aamusta päivä alkaa

Aamupalani on usein melko kausittaista. Syön samaa aamupalaa päivästä toiseen, kunnes saturaatio täyttyy ja vaihdan toiseen. Smoothie-kauteni kesti koko kesän, sitä seurasi lyhyt näkkärikausi ja näin talvella maistuu taas puuro. Heittelen lautaselle hiutaleita ja leseitä mututuntumalla, sekaan rippunen suolaa ja pari desiä vettä. Pieni sekoitus ja mikroon kolmeksi minuutiksi. Puuron nautin itsetehdyn puolukkahillon, maidon ja sanomalehden kera. Nam. Sanomalehden luku jatkuu vielä kahvia nautiskellen. 

Kahvia olen juonut vasta  viitisen vuotta, sitä ennen olin vannoutunut teen juoja. Toinen lapseni oli tuolloin hiljattain syntynyt ja elämääni kuului kosolti valvomista ja unettomuutta. Kahvista tuli uusi ystäväni kun tajusin, että sen avulla pysyy hereillä ja virkeämpänä päiväsaikaan. Viis veisasin pahasta mausta ja huonosta maineesta. Kofeiinia sen olla piti. No, jutut kahvin koukattavuudesta pitivät todellakin paikkaansa ja ryystän kahvia edelleen päivittäin. Mutta teetä ja teenjuojia arvostan edelleen enemmän, siinä vain on sitä jotain.



Teen parhaillaan gradua, ja koska paikallaan istumisesta tulee vilu, tein itselleni Novitan puro -langasta käsiin ihanat ja mukavat lämmittimet. Samanlaiset olen luvannut myös äidilleni ja esikoiselleni.




Ei kommentteja: